بسیاری از كشورهای جهان یك حیوان را به عنوان نماد خود انتخاب كرده اند. برخی كشورهای دیگر نیز به دلیل اینكه زیستگاه جانوری خاص هستند به نام كشور این موجود شهرت دارند.
هر يك از حيوانات به تنهايي داراي مفاهيم خاصي هستند. ازميان آنها گراز، ماهي، مار، پرندگان و حيوانات اهلي در بسياري از كشورها به عنوان نماد سرزمين به كار برده ميشوند و مفاهيم عميقي را به دنبال خود دارند. بعضي از اين نمادها بار مثبت و بعضي بار منفي دارند. براي نمونه ماهي، پرندگان و حيوانات اهلي جزو نمادهاي مثبت و مار و اژدها از نمادهاي منفي هستند.
"گراز" علاوه بر اشاره به شجاعت و ثروت، معرف جنگجويان قدرتمند و شجاع است كه ميزان اين مفاهيم، در چگونگي پوشش موي بدن گراز مشخص ميشود. بدين صورت كه اگر موي او بيشتر باشد نشانه قدرت و شجاعت بيشتر آن جنگجو بوده است.
"ماهي" كه معمولا به صورت ماهي سالامون نمايش داده مي شود معرف دانش و آگاهي است.
" مار و اژدها " نمايانگر مشكلات هستند. در هنگامي كه اين نمادها نمايان شوند ستيز، نزاع و بي حاصلي در پي خواهد بود.
"پرندگان" نيز نشانه آگاهي معنوي، چيره دستي و مهارتهاي گوناگون هستند.
حيوانات اهلي مانند "اسب، گاو و خوك" نيز نشانه باروري و جسارت هستند.
در ادامه به معرفي برخي حيوانات نمادين كشورهاي مختلف خواهيم پرداخت:
"خروس" یكی از نمادهای كشور فرانسه و پرتغال است. البته شهرت خروسهای فرانسوی بیشتر است. در فرانسه خروس اشارهای تاریخی به سقوط امپراتوری رم غربی و ظهور دوباره سرزمین گل « فرانسه قدیم » است. در پرتغال خروس نماد ایمان و عدالت است. از ديگر نشانههاي خروس وابستگي به خورشيد، چالاكي، غرور، دنياي مردگان، شجاعت و برتري است.
همچنين "اژدها" ديگر نماد كشور پرتغال است كه به معناي قدرت روحاني و معنوي، روح زندگي، قدرت، معجزه، دانش و آگاهي و محافظت است.
"كانگورو" نماد كشور استرالیا است و حدود 63 گونه این جانور كیسه دار در كشور استرالیا زندگی می كنند. درعین حال زیستگاه برخی از گونه های كانگورو در كشور گینه نو است. از ديگر نمادهاي حيواني كشور استراليا "شترمرغ" و "كوآلا" است.
"سگ آبی" نماد كشور كانادا است و در تاریخ توسعه این كشور به دلیل تجارت پوست در دوره استعمار بریتانیا نقش دارد. تصویر سگ آبی بر روی برخی از سكه های كانادا و نیز تمبرهای پستی این كشور مشاهده می شود. اين حيوان همچنين نشاني از تدبير و كارداني، سازندگي و جمع آوري است.
"شیر" نماد رسمي كشور بریتانیا بوده و تصویر آن به روی نشانها و علائم سلطنتی و برخی از سكه های واحد پول این كشور نقش بسته است. همچنين كشورهايي مانند ايران، بلغارستان، چك، دانمارك،اتيوپي، فنلاند، مقدونيه، مونته نگرو و چند كشور ديگر شير را نماد كشور خود مي دانند و دليل آن، گونه خاص شير در آن منطقه است. مثلا شير ايراني كه در حال حاضر منقرض شده است گونه اندميك ايران بوده ودر جاي ديگري وجود نداشته است. اين حيوان همچنين معرف شجاعت، عدالت، شكوه و جلال، قدرت، نجابت است و در راس همه او را نماد سلطنتي ميخوانند.
"عقاب ماهیخوار سر سفید" از سال 1782 میلادی به عنوان نماد ملی ایالات متحده آمريكا انتخاب شد. تصویر این گونه عقاب روی مهر ریاست جمهوری ایالات متحده و نیز نیروی هوایی این كشور و برخی از سكه های آن دیده می شود."عقاب طلايي" نيز نشانه كشور مكزيك و روماني و "عقاب سفيد" نيز نماد كشور لهستان، صربستان و مصر است. اين پرنده پر ابهت نمادي از روح مقدس و نيروهاي الهي، خورشيد و هوا، قدرت در مبارزه، امان بودن از شرارت و بدي، موفقيت، ثروت، قدرت و نو گرايي است.
چین مركزی زیستگاه "پاندا" است و نام پاندا مترادف با نام كشور چین بوده كه این جانور را به عنوان یك گنجینه ملی خود تلقی می كند. همچنين پرنده رسمي اين كشور "گنجشك" است.
"پوما" یا يوزپلنگ آمریكای جنوبی نماد كشور آرژانتین است. "جاگوار" يا پلنگ خالدار آمريكايي نيز نماد كشورهاي برزيل و گينه بوده و نمادي از پيغام آوري، روح جنگل و قدرت است.
"لاما" نماد كشور بولیوی است و تصویر آن روی پرچم این كشور و نیز نشانهای رسمی آن مشاهده می شود.
"كندور" كه زیستگاهش سلسله جبال آند در آمریكی جنوبی است یكی از نمادهای اصلی كشورهاي شیلی، اكوادور و كلمبيا است.
"ببر بنگال" یكی از نمادهای ملی كشور هند است كه گونه سلطنتي آن نماد ملي كشور بنگلادش است؛ ديگر نماد ملي كشور هند "طاووس" است. علاوه بر اين "ببر سيبري" نيز نمادكشوركره شمالي و "ببر مالزيايي" نماد كشور مالزي است. ببر نمادي از قدرت روحاني و نيروي غير مادي است. اين حيوان نمادي از موجودي خلاق، قدرتمند، وحشيگر و مخرب است. نمادي از انجام اعمال در زمان مناسب، تجزيه و تحليل آني و از خود گذشتگي.
"قمري" نيز به عنوان نماد جهاني صلح و بي گناهي به شمار ميرود. در روزگاران گذشته و در افسانه هاي يوناني آن را پرنده آتن خوانده و نشانه زندگي مجدد مي دانستند.
ايرن – عمليات جستجو براي يافتن عباس جعفري، طبيعت مرد نامي ايران همچنان ادامه دارد.
اکنون عمليات در بخش نخست از محدوده هاي سه گانه تعيين شده براي جستجو پايان يافته و گروه هاي نجات عمدتاً بر محدوده دوم متمرکز شده اند . بخش نخست عمدتاً شامل خود رودخانه تريشويلي مي شده است، يعني جايي که از بيشترين احتمال براي يافتن عباس برخورداربوده، بخش دوم محدوده اي با امکان متوسط را در بر مي گيرد، که عمدتاً شامل حوزه هاي پايين دست و مناطق جنگلي اطراف رودخانه مي شود. بخش سوم با احتمال " کم " شامل محدوده هاي دورتر از رودخانه مي شود. نيافتن نشانه اي از عباس در محدوده شماره يک، مي تواند خبري اميدوارکننده هم محسوب شود، زيرا اين احتمال را که عباس رودخانه را ترک کرده و توسط خود و شايد بومياني که او را پيدا کرده باشند، به جايي درخشکي منتقل شده باشد، افزايش مي دهد .
هم اکنون با توجه به گسترده تر شدن محدوده جستجو گروه هاي نجات به دسته هاي کم تعدادتر، وحتي يک نفره تقسيم شده و روانه جنگلها و دامنه هاي کوهستاني مشرف به رودخانه تريشويلي شده اند.
آنها هر کدام با نشان دادن عکس عباس به بوميان، سعي مي کنند ردي از او پيدا کنند. اعضاي ايراني تيم هاي نجات با توجه به شناختي که از توانايي هاي جسمي و روحي عباس دارند، همچنان با اميدواري تاکيد بر تداوم عمليات جستجو دارند. آنها مي گويند عباس بسيارطبيعت گرد جان سخت، با تجربه و ماهري است وحتي به فرض آسيب جسمي توانايي حفظ جان خود در شرايطي بسيار دشوار را دارد و نيافتن او در محدوده رودخانه اين اميد را افزايش مي دهد که اکنون جايي مابين درختزاران و يا درميان بوميان منطقه منتظر گروه هاي نجات باشد.
شرح عکس: دوربين عباس: دوربيني که ناب ترين لحظه هاي طبيعت و مردم ايران را ثبت کرده است. دعا کنيم که عباس باز در کنار اين دوربين قراربگيرد. ميرث طبيعي و فرهنگي ايران همچنان نيازمند نگاه ساحر عباس براي ثبت و ماندگاري است.
ديروز گروه هاي دولتي نپال با اين بهانه که يک هفته از زمان جستجو گذشته است قصد پايان عمليات را داشتند، اما اصرار وپافشاري مکرر گروه ايراني حاضر درمنطقه، شامل فرخنده صادق همسر عباس و ديگر دوستان عباس که از قبل آنجا بوده و يا پس از وقوع حادثه سريعاً از ايران به نپال رفته اند، باعث شد که گروه هاي نپالي يک هفته ديگر هم عمليات نجات را ادامه دهند. شايان ذکر است که به طور کلي گروه هاي نجات، حتي گروه هاي وابسته به صليب سرخ جهاني فقط يک هفته عمليات جستجو براي يافتن مفقودين حوادثي مثل سيل، زلزله، بهمن و .. را ادامه مي دهند و متعاقب آن به جاي گروه هاي نجات، صرفاً گروهي که با هدف يافتن اجساد فعاليت مي کند، وارد عمليات مي شوند. اما گروه هاي نپالي، همچنانکه گفته شد ديروز پذيرفتند عمليات نجات را يا اين فرض که عباس جعفري زنده است ، يک هفته ديگر هم ادامه دهند. در کنار پافشاري گروه ايراني، همچنانکه ديروز هم ايرن خبر داده بود، وجود نشانه هايي از اميد براي احتمال زنده يافتن عباس، از دلايل تمديد عمليات بوده است. اگر چه با سپري شدن زمان اين اميد کمرنگ تر مي شود. آخرين بار ساعت 2نيمه شب گذشته فرخنده با خانواده خود در تهران تماس تلفني داشته است و ظهر امروز نيز گروهي ايراني حاضر در نپال با تهران تماس خواهند گرفت. به محض برقراري تماس، ايرن خبرهاي تازه را به اطلاع دوستداران طبيعت مردنامي ايران، عباس جعفري راوي لحظات ناب طبيعت و مردم ايران، خواهد رساند. کماکان عباس نيازمند دعاي ما است.
من آريائي ام خداي من ايران است پيغمبر من کوروش کبير است امامان من داريوش کبير,خشايارشاه, اردشير,مازيار,انوشيروان عادل, بابک خرم دين و رضاشاه . امام زمان من کاوه آهنگر ست . روحانيان من مولوي, فردوسي, حافظ, سعدي و ابن سيناست . کتاب مقدس من شاهنامه ست . دستورات دين من بر روي لوحه کوروش کبير نوشته شده است. محراب من دل است ايمان من خرد است پرچم من درفش کاوياني و پرچم سه رنگ شير و خورشيد است عيد من مهرگان و نوروز است
به گزارش خبرگزاري محيط زيست ايران هم اکنون راديوي سراسري نپال هر چند لحظه يک بار مشخصات عباس را اعلام کرده و از مردم محلي مي خواهند در صورت يافتن نشانه اي از او به گروه هاي جستجو اطلاع دهند. از صبح امروز تلويزيون نپال نيز چندين بارتصوير عباس را نشان داده و براي يافتن او از مردم اين کشور استمداد طلبيده است. فرخنده صادق، همسر عباس که در اين سفر همراه او واز نزديک شاهد حادثه بوده است، صبح امروز با بستگان خود در تهران تماس گرفته واز تلاش گسترده تر گروه هاي نجات براي يافتن عباس خبر داده است. گزارش ديگري حاکي است که عصر ديروز يک گروه سه نفره مرکب از دو متخصص رفتينگ و يک کوه نورد براي کمک به گروه هاي جستجوگر از ايران راهي نپال شده و نيمه شب ديشب موفق شده اند خودرا به حوالي رودخانه "تريشولي " محل وقوع حادثه برسانند . عباس جعفري اکوتوريست، کوه نورد و عکاس نامدار ايراني از دوشنبه گذشته در چين کاياک سواري در رودخانه تريشولي نپال به دام يک گرداب افتاده و مفقود شده است. قايق او ديروز پيدا شد، اما با وجود جستجوهاي گسترده هنوز نشانه اي از خود او پيدا نشده است جستجو براي يافتن عباس جعفري در نهرهاي فرعي منتهي به رودخانه تريشولي و جنگل هاي باتلاقي منطقه ادامه دارد.
همچنين گروه ايراني جستجوگر لحظاتي پيش در تماس تلفني با تهران اعلام کردند مردم محلي کماکان به زنده يافتن عباس اميدواربوده و مي گويند شرايط جغرافيايي منطقه به گونه اي است که حتي مجرب ترين طبيعت گردان امکان گم شدن در آن را دارند و تاکنون به دفعات طبيعت گردان خارجي در اين منطقه گم شده و چندين روز بعد زنده پيدا شده اند. ديروز محمد عليان و محمد تاجران خود را از تهران به منطقه رسانده اند تا به فرخنده صادق و ديگر گروه ايراني حاضر در منطقه براي يافتن عباس کمک کنند. ديروز دو گروه ده نفره از مردم محلي توسط گروه ايراني استخدام شدند تا در عمليات جستجو به ديگر گروه هاي دولتي حاضر در منطقه کمک کنند. اين منطقه وسيع، بکر و بسيار صعب العبور بوده و اغلب مردم محلي آن هيچ دسترسي به راديو وتلويزيون ندارند واز اين نظر بعيد نيست که هيچکدام از فراخوان هاي مکرر چند روز اخير راديو و تلويزيون نپال را براي همکاري در جهت يافتن عباس نديده يا نشنيده باشند. فرخنده در تماس امروز صبح خود با تهران کماکان از دوستداران عباس خواسته است براي او دعا کنند. عباس جعفري طبيعت گرد، عکاس و روزنامه نگار سرشناس ايراني به خاطر سانحه اي در حين کاياک سواري دررودخانه تريشولي نپال از دوشنبه هفته پيش مفقود شده است.
عباس جعفري طبيعت مرد نامي ايران ، متولد 1341 شهر مشهد است. وي در بيست و پنج سال گذشته به طور موازي در زمينه هاي مختلفي همچون عکاسي، روزنامه نگاري، راهنماي گردشگري ، کوه نوردي و تدريس اکوتوريسم فعاليت مي کرده است.
هوش سرشار، انرژي فراوان و علاقمندي عجيب به سفرو طبيعت باعث شده بود که او اين همه فعاليت متفاوت را در بالاترين سطح حرفه اي انجام دهد. عباس به اغلب قله هاي بالاي هفت هزار متر جهان صعود کرده و يکي از سرشناس ترين کوه نوردان ايران محسوب مي شود. عکــس هاي او از طبيعت و مردم ايـــــران و جهان سرشـــــناس ترين نشريات بين المــللي (از جمله نشنال ژئوگرافيک ) چاپ شده و نيز عکس هاي کتاب " راه ياب ايران " نيز منبعي است از تصاويري که عباس درطول سفر از گوشه و کنار ايران گرفته است. وي روزنامه نگاري را با مجـــله شکار و طبيعت (اسبق ) آغاز کرده و هميشه سفرنامه ها و يادداشت ها و عکس هاي او در معتبرترين نشريات گردشگري کشور چاپ مي شده است. وي نقش قابل توجهي در شناسايي بسياري از مناطق دور افتاده و مردم بومي ايران داشـــته ومي توان گفت بسياري از آئين هاي ايراني به واسطه تلاش عباس جعفري بوده که اقبال ثبت و ماندگاري پيدا کرده است. از وي هم اکنون کتاب "راه ياب بيابانگردي در ايران " توسط انتشارات فرهنگ معاصر در مرحله تدوين نهايي قرار دارد. وي در حال حاضر عمدتاً به عنوان راهنماي سفر فعال بوده و نيز دبير گروه اکوتوريسم خبرگزاري محيط زيست ايران ( ايرن ) است. فرخنده صادق ، يکي از دو زن ايراني فاتح اورست، همسر عباس جعفري بوده و در آن سانحه ناگوار نپال، شاهد برگشتن قايق عباس و ناپديد شدن او بوده است . هم اکنون جستجو براي يافتن عباس ادامه دارد.